Nieuws

Over Atelier DMM

 

 atelier dmm
Hallo,

Mijn naam is DaniŽlle Nabuurs. 
Ik ben 24 jaar oud en kom uit Boekel. In 2018 ben ik in Odiliapeel gaan wonen, en is Atelier DMM mee verhuisd. Het maken van nieuwe kleding op jouw maat is hetgeen waar ik het liefst mee bezig ben. Daarom ben ik in 2015 mijn eigen maatkleding atelier gestart.

In 2010 ben ik begonnen met de opleiding Allround medewerker mode/maatkleding niveau 3 aan het Summa College te Eindhoven. In 2013 behaalde ik mijn diploma en leerde ik verder voor Specialist mode/maatkleding niveau 4. In 2015 studeerde ik af en tijdens de opleiding heb ik ook het Detex diploma modeadviseur behaald en een certificaat voor ondernemerschap. 

Tijdens mijn studie zijn er al verschillende dingen op mijn pad gekomen. Zo liep ik stage bij modeontwerper Addy van den Krommenacker en in het laatste jaar van mijn studie mocht ik een jasje maken voor Minister Bussemaker wat ze gedragen heeft tijdens Prinsjesdag. Door deze opdracht werd ik in de ''spotlight'' gezet. Uiteindelijk ben ik uitgeroepen tot Spotlight-topper van het Summa College van 2015 en mocht ik door naar de landelijke uitblinkers verkiezing van Dit is MBO. Wat een bijzondere ervaring was dat!

night of the spotlight

Na mijn studie ben ik direct mijn eigen bedrijf gestart: Atelier DMM.

Atelier DMM staat niet alleen voor ''DaniŽlle's Mode Maatkleding'' maar ook voor ''DaniŽlle Martina Maria''. Dat zijn mijn doopnamen.


Voorbeelden waarvoor u bij Atelier DMM terecht kunt:
- U heeft problemen met het passen van kleding in confectie maten omdat u bijvoorbeeld lange armen of benen heeft en wilt daarom een kledingstuk op maat.
- U heeft binnenkort een bijzondere gelegenheid, hiervoor wilt u kleding op maat laten maken.
- U wilt een zeer exclusief kledingstuk.
- U komt met een afbeelding van een kledingstuk wat u nagemaakt wilt hebben.
- U heeft een fijn zittend kledingstuk die zo goed als versleten is, deze wilt u na laten maken in een nieuwe stof.
- Verstelwerk

U kunt zelf met stoffen komen waarvan de kleding gemaakt moet worden. In de stoffenwinkels kunnen ze u informatie geven over de kwaliteit van de stoffen en dergelijke. Ook is het mogelijk om samen op zoek te gaan naar de gewenste stoffen. De kwaliteit van de stof wordt vůůr het vervaardigen van het kledingstuk gestest door Atelier DMM.

Hoe gaan we te werk?
Wanneer het ontwerp met de stoffencombinatie besproken is worden uw maten gemeten en wordt er een patroon op uw maat gemaakt volgens het Rundschau systeem. In de meeste gevallen wordt er een proefmodel/pas-toile gemaakt in een vergelijkbare stof van goedkopere kwaliteit. Tijdens de doorpas van het proefmodel wordt er gekeken naar stylering en pasvorm. Wanneer alles geheel naar wens besproken en afgespeld is worden de patronen daar op aangepast en wordt het ťchte kledingstuk gemaakt. Het kan gebeuren dat het uiteindelijke kledingstuk vaker dan ťťn keer gepast moet worden wanneer de lengte o.i.d. nog bepaald moet worden of als er nog kleine aanpassingen nodig zijn.  

In het magazine Dichterbij van de Rabobank

magazine dichterbij